Colecţii şi colecţionari

Școala Gimnazială nr. 3 Cisnădie, în parteneriat cu Asociația ECCE Educația şi cu Muzeul ASTRA Sibiu, invită cadrele didactice din invățământul primar și gimnazial să se înscrie în echipa de implementare a proiectului ”Colecții și colecționari”. Acest proiect este cuprins în Calendarul județean al activităților educative din judeţul Sibiu.
A face o colecție inseamnă a avea o inclinație stabilă, a organiza o serie de obiecte, a te documenta asupra acestor produse culturale și a expune rezultatul muncii tale. Acest fapt constituie un potențial de motivație intrinsecă care poate fi un vector de dezvoltare personală.
Mai mult, acțiunile de documentare, organizare, etalare, prezentare realizate de către grupul țintă pot avea efecte pe termen scurt sau lung și asupra colegilor din școală în sensul « contaminării » acestora ca vizitatori ai expoziției de colecții cu dorința de cunoaștere aprofundată și structurată a unui domeniu
Prin proiectul ”Colecții și colecționari” propunem organizarea unui context stimulativ în care elevii colecționari din mai multe școli ale județului să se documenteze asupra colecțiilor, să le organizeze, să le prezinte și să argumenteze angajat propria pasiune.
Scopul proiectului
Crearea unui cadru comunitar optim pentru manifestarea pasiunilor elevilor ca premisă în utilizarea metodelor educaţiei nonformale în formarea elevilor.
Obiectivele specifice
● Dezvoltarea abilităţilor de organizare şi prezentare şi promovare/ comunicare a colecţiilor proprii pentru 150 elevi ai claselor I-VIII din judeţul Sibiu până la finalul lunii martie 2014;
● Crearea condiţiilor optime de expunere a colecţiilor până în luna aprilie 201;:
● Promovarea valenţelor educaţiei nonformale în rândul elevilor din grupul ţintă şi în comunităţile din care elevii fac parte, pentru cel puţin 1000 de persoane.
Grupul ţintă căruia i se adresează proiectul. Beneficiari.
In fiecare școală sunt cel puțin 15 elevi care dețin o colecție personală. Aceștia adună diverse obiecte fascinați de frumusețea lor, de istoria lor şi doresc să le prezinte. În multe dintre situaţiile întâlnite, colecțiile lor sunt neorganizate iar informațiile despre obiectele pe care le dețin sunt empirice şi nesistematizate. Anticipăm înscrierea în proiect a unui număr de 10 de școli şi a aproximativ un număr de 150 elevi.
Deoarece acest proiect vizează şi dezvoltarea relaţiilor comunitare lansăm invitaţia către membrii comunităţii care au colecţii şi doresc să le prezinte să se înscrie în această acţiune.
Durata proiectului ianuarie 2013- mai 2014

Cum te poţi înscrie?
Înscrierea cadrelor didactice coordonatoare se poate face în perioada 13 -31 ianuarie 2014 prin completarea formularului de la adresa: https://docs.google.com/forms/d/1KQarKKI5VrJa9VDo2uRNoTPLYCH3ZuwL_Dto0WCKLK4/viewform
Înscrierea elevilor se va face în perioada 6-28 februarie, la sediul fiecărei unităţi, la cadrul didactic coordonator, prin completarea unui formulat tipărit.
Înscrierea membrilor comunităţii, pasionaţi de colecţii, se poate face în perioada 6-28 februarie 2014 fie pe mail, la adresa ecceeducaţia@yahoo.com, fie telefonic ,la 0728 371611, Mihaela SEUŞAN.

Calendarul şi descrierea activităţilor în proiect se pot vizualiza aici
Calendar_Colectii

Persoane de contact:
Elena Raveca CONŢIU
Mihaela Carmen SEUŞAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *