Paris, Franța

Curs: “Andragogie și învățare auto-dirijată”

                  În perioada 16 – 20 august 2021, doamna Miuță Alina și doamna Ciglenean Cristina, două membre ale Asociațiației ECCE Educația, au fost plecate într-o mobilitate Erasmus+ KA1, la cursul de “Andragogie și învățare auto-dirijată” care s-a ținut la Paris, în cadrul proiecului “Ambasador pentru învățare pe tot parcursul vieții”, cu numărul 2020-1-RO01-KA104-079296.

                  Temele abordate în cadrul cursului au fost cu privire la definirea andragogiei și abordarea sa în contexte libere, învățarea autodirijată (Self-Directed Learning) și rolul politicilor publice în cadrul acesteia, perspective critice și postmoderne privind învățarea adulților, cunoașterea – puterea-învățarea, puterea sentimentelor (emoții, imaginație și construcția sensului în învățarea adulților, precum și teoria învățarii la aduți în secolul XXI.

                  Dintre aplicațiile studiate: Powtoon, Jamboard, Edpuzzle, Audacity, Wevideo, Photoscissors, Mentimeter și Actionbound, ultima a fost foarte interactivă și a fost aplicată în cadrul unei activități desfășurate la Muzeul d’Orsay. Sarcina de lucru a fost identificarea unor opere de artă stabilite de către trainer în interiorul muzeului folosind aplicația Actionbound.

                  Activitatea de formare s-a încheiat cu un examen final în urma căruia fiecare participant a primit certificatul de participare și certificatul de mobilitate Europass.

Imagini

Paris, Franta, 16 - 20 august 2021

Picture 1 of 6