Roma, Italia

Curs: “Comunicare, colaborare eficientă și managementul conflictelor în educație”

                  ÎUna dintre misiunile pe care Asociația ECCE și le-a asumat a fost “reunirea resurselor umane şi materiale din instituţii şi organisme implicate în educaţie şi formare“, având ca obiectiv crearea, în parteneriat cu unitățile de învățământ din Cisnădie, a unui Centru comunitar de informare și formare a părinților în domeniul educației cu scopul de a le oferi părinților, și tuturor celor interesați, informațiile, instrumentele necesare implicării active în educație în beneficiul elevilor.  

                  ÎÎn acest sens, au fost accesate fonduri europene în cadrul programului Erasmus +, prin proiectul ”Implică-te în educație pentru binele copiilor tăi!”. În cadrul acestui proiect, s-au desfășurat mai multe mobilități, una dintre acestea fiind mobilitatea din 5-10.09. 2021, desfășurată la Roma,  Comunicare, colaborare eficientă și managementul conflictelor în educație, organizat de INFOL Roma.

                  ÎScopul principalal al cursului a fost îmbunătățirea abilităților de comunicare ale participanților în conformitate cu procesul de soluționare a conflictelor dintr-o perspectivă constructivă, socială și apreciativă.

                  ÎActivitățile desfășurate au fost înțelegerea tipurilor de conflicte, înțelegerea conflictului și a cooperării, înțelegerea diferitelor niveluri de comunicare, înțelegerea și rezolvarea conflictelor intrapersonale și interpersonale, înțelegerea dinamicii grupului și a echipei, medierea conflictelor, aplicarea unor tehnici specifice de rezolvare, abordarea inovatoare a predării.

                  ÎCa rezultate ale învățării participanții și-au însușit noțiunile de conflict și cooperare, abilitatea de a identifica principalele cauze ale conflictelor în școală, elemente metodologice pentru managementul conflictelor, cunoștințe despre stilurile de relaționare în grup.

                  ÎLa acest curs au participat trei membri ai asociației noaste, ulterior aceștia au organizat ateliere de lucru cu membri ai comunității didactice locale, diseminând astfel rezultatele învățării însușite prin participarea la curs.

Imagini

Roma, Italia, 5 - 10 septembrie 2021

Picture 1 of 7